“Да изпеем заедно „Върви, народе възродени“ е едно от събитията в празничната програма, подготвена от Община Плевен, с която ще бъде отбелязан днес 24-ти май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Началото ще бъде положено с празнично шествие, което ще тръгне в 10:30 ч. от площад “Стефан Стамболов” пред ДКТ „Иван Радоев“ и ще продължи по Централната пешеходна зона в Плевен.

След това ще се проведе традиционният тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий на едноименната улица в Плевен.

Програмата за отбелязването на 24-ти май ще продължи с мащабното мероприятие „Да изпеем заедно „Върви, народе възродени“. В него ще се включат Общински хор „Гена Димитрова“, хорът при Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“, Хор за македонски песни при читалище „Парашкев Цветков“ – Плевен, Детски хор „Звъника“ при ЦРД, Вокална група „Арлекино“ – Читалище „Съгласие-1869“ – Плевен, хоровете при ОУ „Йордан Йовков“ и МГ „Гео Милев“ – Плевен, както и вокална група при ХУ „Христо Ботев“ и НУ „Отец Паисий“, и Хор на учителките.

Събитието ще се състои пред сградата на Областна администрация – Плевен.

По случай празника на Кирил и Методий, пред Военния клуб в Плевен е организирана и „Алея на книгата“.