Панихида в памет на жертвите на пътни инциденти ще бъде отслужена на 17 ноември от 11.00 ч. в храма „Света Троица“ в Добрич. Възпоминанието е по инициатива на областния управител Красимир Кирилов. По традиция  всяка година в третата неделя на  ноември се отбелязва  Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година Европейската федерация на жертвите от ПТП е избрала за мото „Животът не е резервна част“.

Да почетем паметта на невинните жертви, загинали при пътни инциденти, и да проявяваме повече толерантност на пътя, призовава областният управител Красимир  Кирилов.

От МВР съобщават черната статистика за тази година – досега по пътищата на България са загинали 515 души, а други 7100 са били ранени. През 2018 г. при пътнотранспортни произшествия живота си са загубили 611 души, а ранени са били 8 466, сочат обобщените данни.

Панихидата ще бъде отслужена в двора на храма, където през 2008 г. по инициатива на сдружение „България Вита“ бе издигнат Оброчен кръст от гранит и мрамор в памет на загиналите при пътни злополуки.