С 63,33 % избирателна активност приключиха изборите за кметове и общински съветници в област Смолян, като вече всички 271 избирателни секции са затворили врати. В община Баните избирателната активност достигна 75,15 %, в Борино тя е 73,73 %, в Девин е 66,23 %, в Доспат е 66,16 %, в Златоград 62,34 %, в Мадан е малко под 70 %, в Неделино е 73,94 %, в Рудозем е близо 71 %, в Смолян е малко над 55 % и в Чепеларе е 62,53 %.

В Общинската избирателна комисия в Смолян са постъпили в изборния ден десет сигнали и жалби, но според председателя Симеон Велинов не са констатирани съществени нарушения. В част от случаите от ОИК са се произнесли с указания към съответните секционни комисии да не се допускат нарушения. Наличие на бус с агитационни материали пред изборна секция, подпечатване на бюлетини с три, вместо с два печата, председател на СИК в Смолян питал избирателите колко и какви бюлетини да им дава. Това са част от пропуските, за които сигнализират от предизборните щабове.

Няма постъпил нито един сигнал в общинските избирателни комисии днес в Борино, Чепеларе, Рудозем, Мадан, Златоград и Баните, според справка от електронните регистри.