С изпълнения на талантливите си ученици, ОУ „Алеко Константинов“ откри новата учебна година. Дворът на школото едва побра ученици, родители и официални гости, които се насладиха на прекрасното тържество на училището за днешния 15 септември.

С издигане на знамето и приветствено слово на директора Марияна Найденова беше открита официално новата 2023-2024 учебна година.

Най-вълнуващ този ден по традиция е за първокласниците, които с много емоции прекрачиха прага на училището за първи път.

В прекрасното тържество взеха участие възпитаници на „ОУ „Алеко Константинов“, които впечатлиха със своите музикални и танцови изпълнения. А най-малките ученици приветстваха всички присъстващи с вълнуващи стихотворения, посветени на знанието.

По традиция, петокласниците закичиха със здравец децата от първи клас, а след като директорът би първия учебен звънец и лисна менче с вода, за да „върви по вода“ новата учебна година, те минаха през празничната арка на училището.

Негово Преосвещенство Знеполския епископ Арсений проведе водосвет и поздрави децата и родителите за новата учебна година. Вече втора година училището работи в тясно сътрудничество с Пловдивската Митрополия, като обучава в извънкласни дейности „Религия“  близо 80 деца. Празникът на ОУ „Алеко Константинов“ беше уважен и от редица други официални гости и лица.

Благодарение на родители, учители и служители, през това лято бяха освежени 15 класни стаи в училището. Престижното основно учебно заведение посреща новата учебна година и с ново спортно игрище с модерна ударопоглъщаща настилка, отговаряща на всички необходими изисквания.

А учениците от начален етап ще се обучават в реконструирания втори корпус на училището, който вече е със соларна инсталация.