Лидерът на политическа партия Български възход Стефан Янев беше в Русе за среща с членове и симпатизанти. Той беше посрещнат от русенци в центъра на града, където заедно с водача на листата на БВ в Русе Боян Стоянов и кандидатите за народни представители разговаряха с граждани след кратка обиколка на града, като представиха акцентите от своята предизборна програма.

“Петите поредни избори са характеристика на политическата криза в България, която се надявам да се разреши след 2 април. На България е нужно правителство. Но това не става без диалог,  взаимодействие  и решения в името на хората. Това, за което работеше нашата парламентарна група в 48 -то Народно събрание. Виждам, че сега много от партиите ги използват, което ме кара да мисля, че пътят, който сме избрали е правилен и в крайна сметка ще успеем да загърбим политическото и личното его за да стигнем до съгласие за  националните ни приоритети”, заяви Янев. Той изрази надежда, че 49-тия парламент ще излъчи правителство, което да започне да разрешава кризите и България да поеме пътя на развитието.

Янев поясни, че именно с позитивна кампания, по пътя на диалога и разумните аргументи може да се стигне до съгласие по важните теми, а това е и начина да бъдат стимулирани избирателите да излязат и да гласуват.

Въпреки че призова за загърбване на различията, Янев бе категоричен, че има теми, по които партията му няма да прави компросмиси. “Не искам да повтарям поведението на някои партии, които чертаят много разделителни линии, ние имаме само една - това са българските национални интереси. Т.е., ако търсим съгласие по много въпроси, по-въпросите, които са срещу националния ни интерес ние няма да отстъпим”, заяви бившият министър-председател.

По – късно, генерал Янев ще присъства на концерта на симфоничния оркестър на Българското национално радио – част от програмата на международния фестивал „Мартенски музикални дни

Купуването и продаването на гласове е престъпление!