Председателят на Думата Вячеслав Володин,  заяви, че долната камара на руския парламент подготвя закон за въвеждане на по-високо данъчно облагане за хората, които са напуснали страната след началото на войната в Украйна, съобщи БТА, позовавайки се на Ройтерс.

"Правилно е да се отменят преференциите за тези, които са напуснали Руската федерация и да се въведе повишена данъчна ставка за тях", написа Володин в приложението за съобщения Teлеграм. "Работим върху съответните промени в законодателството."

Зеленски с вдъхновяващо послание в навечерието на Коледа (ВИДЕО)

Броят на руснаците, които са напуснали от началото на войната, е неясен, посочва Ройтерс.

Към началото на октомври някои местни медии съобщиха, че до 700 000 са избягали след обявяването през септември на мобилизация, чиято цел беше набирането на 300 000 души, които да бъдат изпратени на бойното поле. По това време правителството отхвърли като невярно това число.

13% данък върху доходите на физическите лица в Русия се удържа автоматично от местните работодатели. Руснаците, работещи в чужбина, трябва да плащат данъка самостоятелно, е оценката на Федералната данъчна служба на Русия.

Каква е тежестта на речта на Владимир Зеленски пред Конгреса на САЩ?

"Напълно разбираемо е защо са избягали", каза Володин. "Тези, които са разбрали, че са направили грешка, вече са се върнали. Останалите трябва да разберат: огромното мнозинство от обществото не подкрепя техния акт и смята, че те са предали страната си, роднините и приятелите си."

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм