"Украинците ще създадат свое собствено Коледно чудо, като покажат, че остават непоколебими въпреки руските атаки, които потопиха милиони в мрак", заяви президентът Владимир Зеленски в предизвикателно и вдъхновяващо послание в навечерието на Коледа.

Каква е тежестта на речта на Владимир Зеленски пред Конгреса на САЩ?

В речта си, произнесена 10 месеца след началото на войната, в която руснаците убиха десетки хиляди души и принудиха милиони да напуснат домовете си, Зеленски заяви, че макар свободата да има висока цена, робството ще струва още повече.

"Ние издържахме в началото на войната - устояхме на нападения, заплахи, ядрен шантаж, терор, ракетни удари. Ще издържим и тази зима, защото знаем за какво се борим", каза той.

Зеленски обвини Русия в терор след обстрела на Херсон

"Дори в пълен мрак ще се намерим един друг, за да се прегърнем силно. А ако няма топлина, ще се прегръщаме дълго време, за да се стоплим един друг", допълва той.

"Ще се усмихваме и ще бъдем щастливи, както винаги. Има една разлика - няма да чакаме чудо, тъй като сами го създаваме".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм