В Русе започнаха репетициите на операта „Дон Жуан“, с която Държавната опера ще постави началото на новия си творчески сезон 2023/2024. Публиката ще има възможност да я преживеете в пълния ѝ блясък и страст на 17 септември от 19 часа в Доходното здание.

В пленяващия шедьовър на Моцарт, който съчетава блестящо светлата комедия с ужасната трагедия, в ролята на прочутия прелъстител Дон Жуан ще се превъплъти един от най-привлекателните и гласовити солисти на Русенската опера  – баритонът Добромир Момеков, съобщиха от Държавна опера - Русе. Ролята на неговата изкусителка Церлина ще изпълни талантливото сопрано Даниела Караиванова, а като слугата на Дон Жуан, Лепорело, ще бъде друг изявен солист на Музикалния ни театър - басът Момчил Миланов.

Като пленени от чара на великия прелъстител и изоставени негови любовни авантюри ще видим две изключителни певици от състава на Държавна опера - Русе - Теодора Чукурска и Владислава Гарвалова. Техните персонажи ще са тези на Донна Анна, чийто баща бива убит от дон Жуан, и Донна Елвира, бивша любима на изкусителя.

Като годеника на Донна Анна – Дон Отавио, решен да отмъсти на баща ѝ,  ще видим тенорът Иван Пенчев, а като Мазетто – младият съпруг на Церлина, и Командора на сцената ще излязат Теодор Петков и Пламен Бейков.

Диригент - Димитър Косев

Диригент на хора - Стелияна Димитрова-Хернани

Режисьор - Огнян Драганов

Художник - Иван Савов

Участват още:

Хор, балет и оркестър на Държавна опера - Русе

Концертмайстор - Тамара Лазарова

Акомпанимент на речитативите - Йоанна Маринова

Билети на каса Опера и онлайн на

www.ruseopera.com