В края на миналата седмица в Регионалното управление на образованието – Плевен е постъпил сигнал за сбиване между две ученички, станало в град Тръстеник.

Веднага след като в РУО – Плевен е постъпила информацията, е назначена проверка на всички факти и обстоятелства за изясняване на случая. Това каза за Дарик радио началникът на Регионалното управление на образованието в Плевен Албена Тотева.

„Проверката продължава като предстои да се запознаем с всички детайли и подробности за действията на училищното ръководство и педагогическия екип по изясняването на този инцидент“, каза Тотева.

Тя посочи, че училищното ръководство е предприело действия за оказване на психологическа подкрепа на нападнатата ученичка и на учениците от класа й.

„Работата продължава съвместно със Служба за социално подпомагане – Отдел „Закрила на детето“ и независимо, че случаят е станал извън училището, сме задействали проверката, за да бъдат изяснени всички факти с цел да бъде подпомогнат процеса при това неприемливо поведение“.

От тук следва органите на реда да се произнесат по случая, съобразно спецификата на техния ресор, обясни Тотева.

Тя поясни, че нападнатото момиче учи в местното училище в град Тръстеник, а другото момиче е от Плевен.