Представяме ви вижданията за развитието на община Кюстендил на кандидатите за общински съветници от партия ИТН Румен Златковски и Мариана Александрова.


Мариана Димитрова Александрова е родена в с.Коняво, живее и в момента в с. Коняво.Работила е дълги години като административен секретар в с.Коняво, след това 2 мандата, 8 години като кмет на с.Коняво. За кратко прекъсва обществената си дейност, в момента работи като деловодител в частна съдебна кантора в гр.Кюстендил.


"По настояване на хора от селото, а и от града реших отново да се захвана с обществена дейност, защото така го усещам.Кандидатирам  се за кмет на с.Коняво и съм в листата за общински съветници на ИТН под номер 107", каза Мариана Александрова.
Тя е категорична, защо е избрала листата на пратия Има такъв народ.
"Повечето хора,които ме познават знаят коя партия ме подкрепяше при предишните избори, но имах леки разочарования и затова прекъснах обществената си дейност. Откакто има ИТН , намерих в тези хора, аз ги познавам и по- голямата част от тях в град Кюстендил.В тях намерих моите идеи, виждания , моите характерни особености като личност открих в повечето от тях същите качества.Затова реших от тази партия, в тях усещам борбеността , решимостта, непримиримостта към много от нещата , които се случват в нашето общество и затова реших заедно с тях да се борим за по- добри условия на живот и най- вече за прозрачност ".

Ако бъде избрана за общински съветник в Кюстендил, тя няма да пести енергия и време , за да отстоява своите виждания и преследва важните за обществото цели.

Приоритете за нея са децата и социалните дейности.

"Това ми е заложено по рождение, много обичам да помагам на хората, да разрешавам техните проблеми.Зная  къде и при кого да отида, какво да питам.Аз съм правила това  не като общински съветник, а като кмет съм присъствала на сесии на Общински съвет и съм се борила за решаване на проблемите на хората.Зная , че като има кой да ги постави както трябва и има с кого да ги сподели, а  в колегите от ИТН, които са кандидати за общински съветници, намирам такива  качества ,то проблемите могат да се решават.Когато се споделят с обществото, идват по- добрите идеи .За мен като цяло , не че няма да съдействам и за други неща, най- голям приоритет са ми решаване на проблеми за децата, училища, детски градини, социални дейности", каза още Мариана Александрова.

Румен Златковски е кандидат за общински съветник от партия ИТН с преференция 104.
Роден е в гр. Кюстенидл, инженер- икономист и предприемач.

"Искам да стана общински съветник и съм член на ИТН, защото виждам , че общината се управлява едностранно от кмета, без да се зачитат мненията на общинските  съветници и  в този Общински съвет искам като влезнат хора от различни партии да бъде различен, да се чува мнението на всеки един общински съветник", заяви Златковски.
 Той посочи, че тротоарите в централна градска част са в ужасно състояние, колите паркират върху тях, което е недопустимо.
"Минералната вода в град Кюстендил се излива по улиците и не се използва рационално. Много са нещата, които би трябвало да се направят.Другото нещо, на което не се обръща внимание, това е раздутият щат на общината.В нашия град общината е най- големия работодател, което не е нормално.Трябва да се помисли за инвестиции, да се задържат младите хора, които да останат в град Кюстендил, а не да отпътуват с еднопосочен билет за София или чужбина", категоричен е Златковски.

Като предприемач , който се занимава с търговия от 29 години има опит,визия и хъс да предлага  идеи и решава ежедневните проблеми на жителите на община Кюстендил.

Купуването и продаването на гласове  е престъпление!

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм