„Министър Демерджиев доста прибързано и палаво каза, че това е хибридна атака откъм Русия. Не мисля, че в момента в Кремъл се чудят как да заплашат училище „Петър Берон“, че ще има бомба“- С тези остри думи от Бургас бившият министър на вътрешните работи в правителството на Тройната коалиция  /август 2005 г. - април 2008 г/ коментира изявлението на настоящия МВР – министър Иван Демерджиев, който във вторник пред журналисти в Малко Търново обвърза серията от бомбени заплахи в училищата в цялата страна с хибридна атака от Русия.  

Според Петков, към момента всякакви изявления по темата ще попречат на оперативно-издирвателните действия. Не е ясно, подчерта той, дали зад информациите, които пробиват, стои обективно разследване.

„Стремежът ни- да си обясняваме всичко лошо с някой друг е глуповат.  Съжалявам за терминологичния апарат. Каквото и да кажа ще е спекулативно. Някои информации пробиват оттук-оттам, без са сме убедени, че зад тях стои реално и обективно - с доказателства разследване. По една от телевизиите, една от водещите сутринта разкри, че не толкова от Русия, колкото от Беларус идват… „, каза Петков. И се обърна към вътрешния министър с още един казус: „Какво направихме с торбичките с шпек и лютеница?“.

Чуйте какво каза в Бургас Румен Петков в звуковия файл: