Рисунката „Шарена котка“ на шестгодишната Ема Данкова - възпитаничка на арт школа „Колорит“, е избрана от международното жури и стана Плакат на 56-тия Международен конкурс за рисунка “FLOW 2023” в Германия.

Ема стана носител на най-престижното отличие на конкурса „Награда за дизайн на плакат“ сред 1600 участници от 23 държави.

Друго дете от школа „Колорит“ е на най-високото стъпало на почетната стълба. Първа награда на международния форум е присъдена на Светослава Лишева – 6 г. за пастелната рисунка „Веселото куче“.

С Диплом за благодарност и признание са отличени 21 деца от школата, чиито творби са селектирани и показани в Международната изложба в Дома на културата в град Шведт на Одер, където се провежда конкурса.

"Откриването на изложбата е вълнуващ празник с богата програма, а на голям екран в центъра на града е показана рисунката фаворит. Това е изключителна победа и високо международно признание за мен като арт педагог.

За трети пореден път рисунка на мой възпитаник е избрана като най- високо оценена творба на конкурса и е отпечатана като плакат, покана и реклама на международното арт събитие.

За мен е изключително вълнуващо да се върна години назад, когато като ученичка спечелих първия си Златен медал като участник в същия този конкурс, по-късно, вече като професионален художник пътувах до град Шведт на Одер, но вече като член на Международното жури, а сега моите възпитаници години наред са носители на най-високите отличия. Една красива творческа градация и развитие във времето.

Чувствам се удовлетворена, вдъхновена и щастлива". Това сподели Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ - Плевен, по повод поредното радостно събитие.

28.11.2023