В периода от 13 до 20 март на територията, обслужвана от ОДМВР Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата. В хода на акцията са извършени проверки на 1652 МПС и 2031лица. Съставени са 73 акта и са наложени 339 глоби по фиш. През отчетния период водачите, шофирали след употреба на алкохол са 5, 4-ма са установени да управляват след употреба на наркотици и 1 е отказал да бъде тестван. 15 са санкционирани за неправилно изпреварване  и 1 за отнемане предимство на пешеходец.

В периода от 13 до 17 март в Габрово се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред. В хода на акцията са извършени проверки на 201 лица и 151 автомобила. Съставени са 13 акта и са наложени 64 глоби по фиш. Изготвени са 7 протокола за полицейско предупреждение, оказани са 14 съдействия, проверени са 6 обекта, извършени са обходи в 18 малки населени места.

За периода от 13 до 20 март на територията, обслужвана от РУ Севлиево, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества в и около училищата. Извършени са проверки на 334 МПС и 424 лица. Задържани са две лица, като срещу тях са образувани бързи производства.