Гергана Димитрова е автор, режисьор и преводач от немски на най-новия спектакъл на  Врачанския театър „Добре дошли в България“ 2.

Пиесата се игра вчера вечер за първи път на камерната сцена на театъра във Враца. Министър Найден Тодоров бе скъп гост на представлението на врачанските театрали.  

Пиесата е написана в съавторство с Здрава Каменова, каза Гергана Димитрова. Творческият тандем  се опитва да пресъздаде съвременна мозайка на живота в България, като всеки от героите в творбата е по своему различен. Спектакълът в различните си части преминава през различни жанрове -  от комедия и сатира, долавят се на моменти и трагични нотки, каза режисьор Димитрова.

„Нашите герои копнеят за надежда, те искат отчаяно да намерят нещо, което да им даде смисъл да продължат. Намират го в опита да спасят едно дете, което всъщност се оказва търсене на детето в самите тях. Без да искат се обединяват в нещо много човешко, търсенето на едно дете и детето в другия,  коментира режисьор Гергана Димитрова.

За да направи подбор на актьорите, предварително е направен уъркшоп и така режисьорът открива актьори, които са готови да се потопят в съвременната постановка. Актьорите, пеят, танцуват.

„Очаква ви един пъстър спектакъл, метафорична мозайка на нашата действителност и за мен е много любопитно как ще бъде приет от публиката“, допълни още Гергана Димитрова.

В прикачения звуков файл ще чуете цялото интервю с режисьор Гергана Димитрова:

Премиерата беше вчера – 29 май, на която  гост бе министърът на културата Найден Тодоров, който преди представлението се срещна с ръководството на театъра и областния управител на Враца.

 Очаква се голям ремонт на сградата на ДКТ Враца, която не е ремонтирана от дълги години и сега ще започне мащабна реконструкция на целия комплекс.

Следващото представление е днес – 30 май, от 19 ч. За него билетите са вече продадени. Зрителите могат да видят постановката и на 6 юни.

Спектакълът „Добре дошли в България 2“ ще открие фестивала на малките театрални форми във Враца, който започва  на 10 юни и показва най-доброто от театралната продукция в България.