Нови около 20 декоративни дръвчета засадиха по-рано днес в парк "Стадиона" деца и ученици от Пазарджик в ремките на инициативата "Сърце в зелено" на коафьорката Ваня Иванова. В днешното пето издание на кампанията се включиха традиционните участници от Професионалната гимназия по икономика, а към тях се присъединиха и малчугани от Детска градина "Валентина Терешкова". 

Главната цел на инициативата е да привлича общественото внимание върху грижата за природата, както и да възпитава у подрастващите екологично мислене. Фиданките за всяка от акциите се купуват с дарения, като събирането им обединява и още хора около каузата. Засадените досега дръвчета са основно японски вишни, като от тях почти няма загинали въпреки продължителните горещини и засушавания през последните години. Причината за това е, че и Ваня, а и децата, продължават целогодишно грижите за своите фиданки и след засаждането им.

Ваня Иванова стана известна, след като преди време постави нов световен рекорд и бе вписана в Книгата на Гинес - най-много вечерни прически, направени за 8 часа - 304. Благотворителността е неизменна част от живота ѝ, като често обаятелната пазарджиклийка успява да увлече в добрите каузи много съмишленици.