Със свое решение Общинска избирателна комисия – Севлиево (ОИК - Севлиево) регистрира кандидат за кмет на Севлиево за предстоящите избори, издигнат от партия „ГЕРБ“. Това е д-р Иван Иванов. 

Ето какво обръщение публикува на фейсбук страницата д-р Иванов:

"От днес влизам в надпреварата за кмет на община Севлиево и се надявам на вашата подкрепа за четвърти мандат. През всичките тези години съм се старал да бъда обективен и справедлив, да бъда кмет на всички. Влагах винаги много енергия, търпение и грижа в приоритетното решаване на онези проблеми, от които зависи жителите на общината да живеят по-добре и по-спокойно.

Спасихме болницата, в голяма степен решихме и проблема с водата, санирахме много сгради, подобрихме инвестиционния климат, погрижихме се децата ни да посещават ремонтирани, модерно оборудвани детски градини и училища, да играят на нови спортни и детски площадки, да имат достъп до добри спортни бази, клубове и школи, възрастните и хората със специфични потребности да имат истинска закрила, да се подобри градската среда, да има хубави паркове и нови улици, достатъчно и качествени културни събития - особено за младите, да има памет за истинската ни история и още много други постигнати цели.

Независимо, че преодоляхме много необичайни тежки кризи и устояхме като пример за финансова стабилност, без да вдигаме данъците или да спираме уличното осветление, като реалист си давам сметка и за това, което остана още да се направи за града и селата.

Благодаря на всеки един, който през тези години е помагал - с действия, с времето си, с предложения или критики - така знам, че всеки един от вас мисли заедно с мен за доброто на Севлиево!

Както винаги - няма да чуете от мен празни обещания, но се надявам заедно да успеем да доведем започнатото до добър резултат, за да бъде животът ни запомнен и даван за пример на тези след нас."