Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца организира първата от поредицата срещи на актуални теми и е посветена на интелектуалното, емоционалното, социалното и физическото развитие на бебетата и децата.

Наши съюзници в стремежа да предоставим изчерпателна и достоверна информация на бъдещите и настоящи родители са създателите на КиндиРу.


Специален гост в читалнята на библиотеката ще бъде Галя Минева, представител на КиндиРу във Враца, а в лайв, през стрийминг платформата Zoom, ще се включи Мая Василева, специалист по ранно детско развитие, експерт по невроразвитийно образование и основател на КиндиРу в България.

Двете дами ще отговорят на всички въпроси, свързани с възрастовите потребности и възможности на детето. Всеки от гостите ще може да се включи в специална томбола, осигурена от лекторите. Наградата е – безплатно посещение в КиндиРу – Враца, съобразено с възрастта на детето.

Участниците в срещата ще имат възможността да се запознаят с богатия фонд на библиотеката, свързан с ранното детско развитие.

Повече за КиндиРу:
КиндиРу е научно обоснована сензорно-моторна перцептуална програма и представлява система от занимания и игри, които стимулират интелектуалното, емоционалното, социалното и физическото развитие на бебетата и децата. На практика програмата е „неврология, облечена в игра”.
Съобразена е с възрастовите потребности и възможности на детето, работи за постигане на неврологичните показатели, характерни за съответната възраст, и не на последно място помага на вас, родителите, да станете първия учител на своето дете.

Моля да разпространите информацията сред родителите във Вашата детска градина. Срещата ще бъде полезна както за бъдещите и настоящите родители, така и за педагозите, които се занимават с ранно оценяване на детското развитие. 

Очакваме ви на 29 март (сряда) от 17:30 ч., в отдел „Обща читалня“.