Заместник областният управител на област Видин Ани Арутюнян участва в Регионален форум за подобряване възможностите за сътрудничество между общините в Северозападна България.

     На срещата в гр. Белоградчик бяха обсъдени инвестиционни перспективи и предизвикателства пред общините в Северозападния край за периода 2024-2027 г., както и планирани проекти по Фонда за общински инвестиции и програмата за саниране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Като приоритетна задача за област Видин г-жа Арутюнян посочи строителството на скоростния път между Видин и Ботевград в цялост, заедно с изграждането на тунел под прохода „Петрохан“, като изрази надежда, че продължаващите съвместни усилия на национални и регионални институции ще успеят да дадат  очаквания резултат за жителите на региона.

     Домакин на форума, който е част от инициативата на Камарата на строителите в България и вестник „Строител“  за провеждане на срещи на ОП на КСБ в страната с местните власти за мандат 2023-2027 г., бе председателят на ОП на КСБ  - Видин Орлин Бишков.    

     Събитието уважиха зам.-председателят на 49-ото НС и член на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Росица Кирова, кметове на общини от Северозападна България, председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, изпълнителният директор на Камарата арх. Иван Несторов и главният редактор на вестник „Строител“ Ренета Николова.