Ефективна присъда получи рецидивист, блудствал и ограбил млада жена край Варна.

В края на февруари пострадалата пристигнала в морския град, за да се види с приятеля си, който бил студент. С колата на момчето отишли в началото на село Каменар, където паркирали край пътя и се отдали на интимност в автомобила.

37-годишният Огнян Х. се прибирал към селото със свой познат. Забелязал спряната кола и изпратил спътника си да я огледа. След като разбрал, че вътре имало разсъблечени младежи, подсъдимият отишъл при тях. Започнал силно да им крещи и заплашва, че ще изнасили момичето и ще пребие момчето.

Успял да опипа момичето, което се дръпнало и отказало да изпълнява нарежданията му. Тогава Огнян поискал 20 лева и заплашил, че ще извика още мъже, за да я изнасилят и да ги пребият. Момичето изсипало от портмонето си всичките си 15 лева на монети и ги дало на Огнян, който след това си тръгнал.

За извършения грабеж Варненският окръжен съд определи на Огнян наказание в размер на 4 години и 6 месеца „лишаване от свобода, а за блудствените действия  - 2 години затвор. Той ще изтърпи по-тежкото от тях при първоначален „строг“ режим. Огнян има предишна присъда отново за грабеж.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд – Варна.

Новините от Варна