32-годишен рецидивист ще бъде съден за уличен грабеж, извършен във Варна на 11 март тази година, съобщиха от Окръжната прокуратура в морския град.

Жертва на грабежа е млада жена, която празнувала своя рожден ден във варненско заведение. След като си тръгнала, се отправила към дома си, а по пътя разговаряла по телефона със свои приятели. Обвиняемият решил да се възползва от ситуацията и да ограби жената. Издебнал момент, в който младата жена изглеждала разсеяна и издърпал от ръката й мобилното устройство. Побягнал в неизвестна посока и успял бързо да изчезне. След два дни продал телефона на свой познат.

След като потърпевшата подала сигнал за случилото се, незабавно било започнато разследване. Мобилното устройство било намерено, а извършителят на грабежа – задържан.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан многократно, в това число и за грабеж. Предстои насрочване на делото срещу него. Ако бъде признат за виновен,  може да бъде осъден на затвор от 5  до 15 години  и конфискация на до 1/2 от имуществото му.