Поредна измама с лекарство в интернет, рекламирано от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. На медикамента са придадени чудотворни свойства срещу редица болести. Освен това помагал и за пречистването на организма, подобрявал жизнения тонус и успокоявал.

А след по-продължителната му употреба клиентите даже могат да спрат лекарствата, които към момента пият и са им предписани от лекар, твърдят от сайта. Произходът и съставките на продукта са неизвестни.

Измамата започва с кликването върху реклама, появява се сайт с колело с различни намаления и се иска телефонния номер на потребителя.  Последва обаждане от мила жена. Тя разказва за самото лекарство и приканва да се купи в по-големи количества за по-добър ефект, а цената му се увеличава.

Учени разработват лекарство, с което можем да живеем 200 години

Когато целият процес на поръчката вече е завършен, контактът със сайта се оказва невъзможен. Това не е първата измама с името и снимките на доц. Кунчев, коментира самия той. Проблем е, че сайтовете ту се появяват, ту изчезват и не могат да се хванат извършителите.

Рекламата на лекарството се разпространява в социалните мрежи, каза Димитрана Уришова, жертва на измамата. Попада на нея няколко пъти и решава да провери какъв е този медикамент, подтикната от снимката на доц. Ангел Кунчев.  

В Австралия създадоха революционно лекарство за деменция

Тя печели голямо намаление от сайта. Димитрана Уришова не се е усъмнила дори за момент в свойствата на лекарството.

Доставката на медикамента е безплатна и се получава по куриер, обясни Димитрана Уришова. След като се похвалила на семейството си, разбира, че е измамена. Поискала да го върне и се е опитала да се свърже със сайта.

Нашият екип успя да разговаря с хората, продаващи лекарството. Представихме се за клиенти, които искат да разберат повече информация за него. Жена твърдяща, че е фармацевт, ни обясни свойствата и начина му на употреба.

Китайски учени откриха лазерно лечение, унищожаващо ракови тумори за 5 минути

Доц. Ангел Кунчев отрече да има общо с лекарството и коментира случая така: 

"Това се случва вече за четвърти-пети път, този път е особено нагло. Нямам участие в никакви производства, нямам аптеки, нищо нямам". 

Проверка на Дарик радио установи, че има множество фалшиви сайтове с лекарства в интернет. Те са направени като новинарски и използват снимки и цитати на известни личности, които твърдят, че лекарствата са ефикасни срещу различни болести. При всички, клиентите получават големи отстъпки, обещания за излекуване и огорчение от измамата.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм