Трима крадци са разкрити от служители на ​реда в Лесичово и Панагюрище, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Преди около месец в ​полицията в областния град била получена жалба от собственик на хранителен магазин в лесичовското село Динката. Мъжът се оплакал, че за известен период от време апаши са извършили кражби на хранителни продукти на обща стойност от близо 500 лева. Служители от полицейския участък в Лесичово установили, че автори на посегателствата са 52-годишна жена от село Динката и нейната 16-годишна внучка. По случая е образувана преписка, която е изпратена в Районната прокуратура в Пазарджик.

В събота в Районното управление в Панагюрище се получил сигнал от собственик на лек автомобил. Мъжът съобщил, че при товаро-разтоварни дейности пред ресторант в средногорския град апаш е отмъкнал намираща се във возилото мъжка кожена чантичка​ с 5200 лева. Екипи на полицейското управление реагирали незабавно и установили извършителя - 59-годишен жител на гр. Нови Искър. На мястото е извършен оглед, а парите са възстановени на собственика им. По случая е образувано бързо производство.