На 7 май, един ден след Великденските празници, в град Генерал Тошево започна третото издание на Седмица на спорта. Тя започна с интересно състезание по майсторско каране на тротинетки и велосипеди в градския парк. Последваха още осем спортни активности, които привлякоха вниманието на местната общественост. Целта на Седмица на спорта 2024 е преди всичко да възпитава у децата и подрастващите любов към спорта и уважение към противника. Неслучайно е избрано и логото на събитийната програма „Бъди активен, а не агресивен“, което вече се превърна в традиционно и всички издания на Седмица на спорта преминават под това мото.

Деветте различни активности, на които организаторите заложиха през тази година бяха: споменатото вече състезание по майсторско каране на тротинетки и велосипеди, турнир по баскетбол 3х3, ученически маратон, състезание по лека атлетика, скаутско състезание за младежи, турнир по футбол за ученици, волейболна надпревара за Преходната купа, семейна спартакиада и турнир по вдигане на тежести.

Седмицата на спорта определено предизвика сериозен интерес сред гражданите и най-вече сред подрастващите, като за отбелязване е, че само в маратона се включиха над 200 деца. Именно маратонът, който се провежда в градския парк вече трета година, винаги генерира най-голям интерес. Дисциплината е масова и в нея се включват почти всички деца от I до VII клас на двете училища в града – ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Никола Й. Вапцаров“. Във всички надпревари участниците подходиха изключително сериозно, вложиха голямо количество спортна злоба и хъс и преследваха победата до последно.

Определено най-интересни бяха скаутското състезание за младежи, семейната спартакиада, волейболният турнир и този по вдигане на тежести. За първа година се реализира и лекоатлетическа надпревара, която също много се хареса на учениците, които се включиха в нея и които трябваше да покажат голям набор от спортни умения, за да се окичат с медалите.  

Общо във всички спортни събития се включиха около 500 участници, като разбира се, някои от тях участваха в различни видове активности. Бройката обаче е показателна за това, че младите хора в град Генерал Тошево обичат да спортуват и са почитатели на активния начин на живот.