Местното читалище в Бяла Слатина и библиотеката към него организират дарителска кампания за учителката Дияна Димитрова, което се нуждае от лечение в Турция. За старт на кампанията бе организиран благотворителен концерт "Направи добро, подай ръка", в подкрепа на Дияна Александрова.

 Преди концерта бе организирана и благотворителна акция за продажба на книги и сувенири.

Средствата , които са събрани в този ден наброяват 6000 лв.. Те ще бъдат изпратени за  спешното животоспасяващо лечение в Турция на жената, която работи като учител в гимназията в града.

Към момента са необходими 15 хиляди евро, разказва Валентина Бобойчева, главен библиотекар в читалището:

"В библиотеката сме организирали един благотворителен базар. Призоваваме всички, които могат да предложат нещо, което може да се подарява за Дияна, да се дарява за нейното лечение, те могат да го предложат тук. Могат да пускат и своята помощ тук. Тя спешно се нуждае от това животоспасяващо лечение в Турция, ние изчакахме да се видят резултатите ѝ от изследванията и слава Богу тя вече е там!"

В събирането на средства за лечение се включват и учениците от училището, които организират футболни мачове и състезания в подкрепа на своя преподавател. 

Има публикувана и банкова сметка, на която могат да се даряват пари: 

ОББ 

IBAN BG16UBBS80021058681250

BIC KOД UBBSBGSF

Титуляр на сметката: Дияна Димитрова Александрова