Под ръководството на Районна прокуратура–Ловеч е започнало разследване за това, че в ранните часове на 2 декември т.г., пред частен дом в с. Пещерна е бил нанесен побой над 43-годишна жена от мъж, с когото тя живеела на съпружескиначала. Същият е 38-годишен, криминално проявен и осъждан. Пострадалата жена е била откарана за преглед в болница в гр. Плевен, където е било установено, че е със счупен таз. 

По случая в РУ МВР - Луковит е образуванодосъдебно производство за извършено престъпление по чл.129, ал.2, вр. ал.1 от НК. 

Мъжът е задържан за срок до 72 часа и предстои внасяне на искане в Районен съд–Луковит за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Работата по досъдебното производство продължава под ръководството на Районна прокуратура - Ловеч. 

В хода на разследването е установено, че мъжът е нанесъл и материални щети по лек автомобил, находящ се в с. Галата, който е собственост на пострадалата жена, за което в РУ МВР - Тетевен е започната проверка за престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.