Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемия  Ю. Б. К.  за наказание  3 месеца „Лишаване от свобода“ заради управление на автомобил в пияно състояние с концентрация на алкохол над 1,2 промила.  

Съдът лиши подсъдимия и от право да управлява Моторно-превозно средство/МПС/ за 1 година и 2 месеца и конфискува личния му автомобил.

Според документите по делото на 30 октомври 2023 г. на път I-1 /Е-79/, км 91+300, в землището на село Винище, област Монтана, служители на МВР спрели за проверка автомобил  „Фолксваген Голф” собственост и управляван от Ю. Б. К.  и установили с дрегер, че водачът шофира с  концентрация на алкохол в кръвта 2.07 на хиляда. 

 Пред съда  Ю. Б. К. – 29 годишен, със средно образование, неработещ, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 3 месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален общ режим.

Съдът лиши Ю. Б. К. от правото да управлява МПС за срок от 14 месеца и отне в полза на държавата автомобила му  „Фолксваген Голф”, който е послужил за извършване на престъплението.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.