Районен съд – Лом наложи административно наказание 1000 лева глоба на единадесетокласник, заловен от служители на МВР с три дози марихуана в него.

На 12 август 2023 г. полицаи от Районно управление – Лом спрели за проверка на улица „Луи Айер“, в близост до едно от средните училища в града, 18 годишния С. П. И. и при извършения обиск  открили у него три пликчета с тревна маса с общо тегло 2,95 гр.

Извършената физико-химична експертиза установила наркотични вещества – марихуана, на обща стойност 58,80 лева.  Съдът призна С. П. И. – 18 годишен, живущ в село Бутан, община  Козлодуй, понастоящем ученик в 11 клас в Лом, неосъждан, за виновен в незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, но като отчете възрастта на обвиняемия, чистото му съдебно минало и маловажността на случая с оглед количеството на наркотичните вещества,  освободи С. П. И. от наказателна отговорност и му наложи административно наказание „Глоба“ в размер на 1000 лева, която да заплати в полза на държавата.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Монтана в 15-дневен срок.