Районен съд – Бяла Слатина днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К. К. Той е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина за това, че на 1 февруари т. г. в землището на с. Търнак е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление с малолетно дете. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 6 години.

При постановяването на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ Районен съд – Бяла Слатина прие, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за това. Налице е обосновано предположение за вероятната съпричастност на К. К. към престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Съществува също така реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Той е многократно осъждан, включително на ефективни наказания „лишаване от свобода“ и е с лоши характеристични данни. Не съществува опасност К. К. да се укрие, тъй като е с установена самоличност и има достатъчно данни за уседналостта му.

Определението на Районен съд – Бяла Слатина може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Окръжен съд – Враца.