ХудожничкатаРайна Стоймирова е възпитаник на частната академия "Жул Паскин", а повечето от картините са вдъхновени от интересните места, които е посетила - Азия, Малдивите, Бразилия, Испания, Италия, Франция и много познати и непознати кътчета на света.

Райна присъства активно в художествения живот в България, като реализира 9 самостоятелни, участва в над 30 общи изложби и откоито 4 международни.Картините и са пропити с експресия на емоциите и на усещанията. Работата и с текстил е обогатила културата и на живописец. Специфичният за нея колорит и техника я отличават и тя винаги е разпознаваема. „Картините за мен са емоция. Без емоция не мисля че би се получило каквото и да било.“, споделя художничката пред популярния водещ Ники Кънчев.

 

Цветът в картините на Райна не е самоцел, той е основна движеща сила и изразно средство, което е като запазена марка за таланта и. Относно своите картини художничката насърчава аудиторията да се остави въображението да ги води. „Отделете няколко минути, фокусирайте се и разберете сами за себе си какво виждате.“, казва Райна.

На 21ви октомври 2021 година художничката представи самостоятелната си изложба живопис - “Полифонично” в галерия А cube”, която ще бъде достъпна за всички фенове няколко седмици. 

Цялото интервю с Райна може да чуете и видите ТУК!