Личната ми мисия като народен представител е да помогна да върнем здравия разум в политиката в България, защото ситуацията в държавата е критична. Ще трябва да се вземат тежки и отговорни решения. Дойде отново време за лична отговорност. Нужно е да се възстанови диалогът между политическите сили, защото след две години промяна, в момента страната е в състояние на фалит.

Това заяви категорично в предизборното студио на Дарик QUIZ кандидат-депутатът от коалиция ГЕРБ-СДС в Пловдив Радомир Чолаков.

Той е сигурен, че ГЕРБ ще спре свободното падане на държавата и ще я изкара за трети път от тежка икономическа криза.

Българите ще живеят достойно, само ако започнем отново да възстановяваме държавността, която беше толкова безмилостно разрушена“, каза още той.

Стабилен парламент с дългосрочен хоризонт, който да успокои икономическата ситуация в страната, е едно от първите три решения срещу спекулата с високите цени в момента, уточни Чолаков, който е втори в листата на коалицията в 16 МИР Пловдив-град. "Гражданите могат да участват в управлението на държавата именно чрез партиите, но вече много хора смятат, че  „политиката е мръсна работа“, допълни той.

Една от главните теми в предизборното студио на Дарик QUIZ  е корупцията в държавата и последствията от нея. 

Според Радомир Чолаков срещу корупцията няма магическа пръчка.

"Главният прокурор трябва да каже на всички прокурори да си погледнат длъжностните характеристики и да започнат да си вършат работата. Съдебната система в България е тромава и това трябва категорично да се промени.  Главният прокурор може да бъде разследван, но това няма да реши проблемите в държавата", категоричен е Радомир Чолаков.

В продължение на темата с корупцията, Чолаков заяви, че здравната каса ще спре да се източва, когато се въведе пълна електронизация и всеки има медицинска здравна карта с чип.

"Приватизация на Касата и замяната й от няколко здравни каси не е решение, защото това ще доведе до фалит на системата. Не на последно място е важна и личната ни отговорност - да бъдем информирани, когато ни лекуват по определена пътека", коментира още председателят на Правната комисия в 48-ия парламент.

По отношение на харченето на публични средства, той отбеляза, че и сега това става по прозрачен начин. Проблемът идва от нагласата в обществото, че това не е така.

„Трябва лична отговорност на всички нива, жесток контрол по цялата верига, прозрачност и публичност - всичко да става пред очите на обществото, смята Радомир Чолаков.

„Може да ви изненадам, но за мен първата мярка срещу жертвите по пътищата е намаляване на степента на агресия у всички нас - затова трябва да си върнем спокойствието и толерантността“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС по другата болезнена за обществото тема за войната по пътищата на страната.

Качеството на образованието у нас - следващият изключително важен за просперитета на една нация фактор, също е сред водещите теми в предизборното студио на Дарик QUIZ. 

"За да стане то релевантно на желанията на младите хора, промяната трябва да започне още от средното образование, така че учениците да бъдат насочвани в специалности, от които трудовият пазар има нужда, категоричен е Радомир Чолаков и даде пример със сериозния недостиг на инженерни специалисти през последните години.

Каква е личната мисия на кандидатите за народни представители на тези избори и как представляваните от тях партии и  коалиции ще ни помогнат да живем по- достойно?

Кои са първите три неща, които трябва да се направят срещу спекулата с високите цени, корупцията и прозрачното харчене на публични средства, с жертвите по пътищата и източването на здравната каса?

Каква трябва да е формулата за участие на гражданите в управлението?

Трябва ли да се приемат Закони за дарителството и за доброволчеството?

Търсим отговорите в специалното ни предизборното студио - Дарик QUIZ  - дни преди вота на 2 април, когато отново ще избираме кои ще са народните представители в новото 49-то Народно събрание.

Коалиция ГЕРБ-СДС е с номер 2 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!