Ателие „Прегърни ме” отваря врати през далечната 2005 г. То е създадено с единствена грижа – изоставените деца, с които животът често е несправедлив. Ателието е уютно и красиво място, което те посещават с радост. Защото там са техните приятели - художници, артисти, писатели и журналисти, с които заедно рисуват, четат книги, илюстрират приказки, майсторят парцалени кукли и копринени ангели. Учат се да вярват. Учат се да имат бъдеще.

Днес ще ви разкажем за един нов проект „Малкият принц“, който се осъществи с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

В рамките на 10 сесии, 20 деца, лишени от родителска грижа заедно с психолози и арт-терапевти, прочетоха книгата на Екзюпери „Малкият принц“. След това от групата бяха избрани осем деца, които репетираха усилено радиопиесата, създадена по едноименната творба на Екзюпери. Записът беше реализиран в студиото на Дарик радио, а ето сега можем всички заедно да чуем тази приказка.

Не трябва да пропускаме да кажем, че музикалната среда е на големия наш джазмен и пианист – Живко Петров, а в началото ще чуем гласовете на обичаните от всички актьори – Марта Вачкова и Владо Пенев. Да слушаме…