"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата лъжа на г-н Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна". 

ГЕРБ номинира проф. Николай Габровски за министър-председател

Това заяви президентът Румен Радев в Тирана по повод на критиките от страна на лидерите на "Продължаваме промяната" по негов адрес, цитиран от БГНЕС.

Според Радев българите са очаквали промяната отдавна, но са получили лъжа. „Както надживяхме аристократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания”, каза още държавният глава.

Във връзка с изказването на президента „Продължаваме промяната“ изразиха следната позиция „Г-н Румен Радев е този, който каза: „Мутри, вън!“, а след това върна мутрите в управлението на страната.“

ПП: Радев каза „Мутри, вън!“, а след това ги върна в управлението на страната

Президентът изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като покрива всички критерии.

Петков: Огромната причина да не сме в Шенген е рискът, че Борисов може да управлява

Според него става въпрос за субективни причини, когато една или две държави не ни подкрепят за шенгенското пространство.

Държавният глава ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона.

Обобщени реакции на българския политически елит по темата Шенген

Лидерите на 27-те и шестте държави от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог с ЕС, преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена криза, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм