Държaвният глава Румен Радев не приема критиките, че служебният кабинет носи вина за отлагането на датата за влизането ни в еврозоната. Пред журналисти Радев коментира, че служебното правителство не може да компенсира липсата на политическа воля в партиите от предишния парламент.

Румен Радев: ЦИК е независим орган и не трябва да има вмешателство в работата й

Според президента някои явно искат да влезем в банковия съюз през задния вход, както влязоха в политиката.

Служебното правителство е постигнало най-големия напредък към еврозоната - подписването на Меморандума за производство на евромонетите. Така държавният глава Румен Радев отговори на критиките на съпредседателя на „Продължаваме пеомяната” Асен Василев за отлагането на датата за влизането ни в еврозоната.

Финансист пред Дарик: Можеше да бъдем приети в еврозоната навреме, но в НС надделяха частни интереси

Радев коментира, че влизането на страната ни в еврозоната не е въпрос на надхитряване и шмекеруване, а преди всичко на доверие.

Според държавния глава влизането ни в банковия съюз ще доведе до съществени икономически ползи, но най-важното е в това да бъдат убеди гражданите.

Борисов: Заради Петков, Василев и Рашков ни спряха за еврото и Шенген

По думите на президента следващото редовно правителство ще може да стъпи на здрава основа, подготвена от служебния кабинет, за да прецени кога и как България да се присъедини към еврозоната.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм