Партиите трябва да преосмислят значението на морала, принципите и начините, по които правят политика, заяви президентът  Румен Радев на учебен полигон „Ново село“. Той участва в ден за представяне на способностите на участниците в тактическо учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“, заедно с министъра на отбраната Димитър Стоянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

В отговор на въпрос за цитирани от записите думи, Румен Радев подчерта, че „алабализмите са очевидно похват на други хора“, които  трябва да обяснят какво точно са имали предвид, наред с много други неща.

Попитан дали ще свика Консултативен съвет за национална сигурност по темата, държавният глава посочи, че в рамките на КСНС се водят закрити заседанията и се обсъжда класифицирана информация, до която е трудно да бъдат допуснати определени хора.

Чуйте:

На полигон „Ново село“ Румен Радев наблюдава демонстрация на подготовката за провеждане на отбранителни действия на многонационалната бойна група, включваща формирования от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на САЩ, италианското формирование от многонационална бойна група на НАТО в България, както и сили и средства на българските Военновъздушни сили.