Руският народ може и да не се съхрани, ако Западът успее да унищожи Руската федерация и да установи контрол над нейните фрагменти „московци, уралци и други“. Това заяви Владимир Путин в интервю за телевизионния канал "Русия-1" за предаването "Москва. Кремъл. Путин" в неделя, на което се позовава ТАСС, цитирани от БГНЕС.

След една година война: Единна Украйна в руини и руски упадък сред ядрен шантаж

„Ако следваме този път (разпадането на Русия), мисля, че съдбата на много народи в Русия и преди всичко, разбира се, на руския народ може да се промени драстично, просто по кардинален начин“, изтъкна лидерът, отговаряйки на въпроси на журналист Павел Зарубин. "Дори не знам дали такава етническа група като руския народ може да оцелее във формата, в която съществува днес. Е, ще има московчани, уралци и така нататък", добави Путин.

Той подчерта, че "тези планове са записани на хартия". Путин добави, че Русия в условията на изграждане на отношенията се е опитала да не говори за това "от съображения за партньорство". "Но всичко това го има, всичко е написано, написано е на лист хартия. Е, и сега, когато опитите им да преправят света по свой образ и подобие след разпадането на Светския съюз, те го доведоха до такава ситуация. Ние естествено, че сме принудени да реагираме", отбеляза Путин.

Сергей Петров: За една година Русия успя да постигне обратното на всичко, заради което започна войната

В същото интервю той заяви, че "Те имат една цел - да разформират бившия Съветски съюз и основната му част Руската федерация. И тогава може би ще ни приемат в така нареченото семейство на цивилизованите народи, но поотделно, всяка част поотделно. Защо? За да притискат тези части и да ги поставите под техен контрол".

Засягайки войната в Украйна, той посочи, че „те изпращат оръжия за десетки милиарди долари в Украйна. Това наистина е участие. “, Това означава, че те участват, макар и косвено, в престъпленията, извършвани от киевския режим“

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм