След 4 месеца в ареста, обвинената в убийтството на мъжа си Пейо Пеев - Габриела Пеева излиза от там. Съдът смени мярката ѝ с по-леката "домашен арест".

Един от мотивите на магистратите бе именно, че обвинената в убийство на Пеев трябва да се грижи за децата си.

Габриела Пеева отрече самопризнанията си и заяви, че ги дала под натиск и заплахи от полицията.

Добави, че иска да съдейства на разследването, но "ако излезе в ковчег от ареста" не би могла да го направи.

Дълго и емоционално Габриела Пеева говори пред съда.

Тя бе доведена там с белезници на краката и ръцете.

На магистратите тя каза, че дала самопризнанията си под натиск от полицията и заплахи, че няма да види децата си.

Твърди още, че здравето ѝ било влошено, а в ареста не се грижели за нея.

Адвокатът ѝ Димитър Вълков обясни какво е заболяването.

"Тя не е получила мозъчен инсулт, а мозъчен инфаркт – едно коварно заболяване, което остава с рецидиви, съдът правилно прецени това и взе предвид при вземането на по-лека мярка.

Тя е невиновна - Прокуратурата твърди, че са правени прегледи, които не установяват проблеми.

Мозъчният инфаркт е коварно заболяване, което не оставя следи, но е много коварно за организма", обясни адвокатът.

В тезите си прокуратурата бе кратка

Оттам казаха, че не виждат причини за налагане на по-леко мярка. Смятат, че Пеева може да се укрие и да повлияе на разследването.

А съдът, обявявайки новата по-лека мярка за Габриела Пеева,  спомена именно двете ѝ деца – нищо не можело да замени майчината грижа.

Аргумент, който не бе разбран от Орлин Пеев – баща на покойния Пейо Пеев.
 

"Тази майка не е мислила за децата, когато го е убила. Тя е прикривала, цяла нощ е ровила в телефона. Тя се бори за деца, които е неглижирала. Това също е под съд. Децата са живи и здрави", заяви Орлин Пеев.

Съдът прецени още, че Габриела Пеева не може да повлияе на разследването, тъй като по него от месеци нямало нищо ново.

Самата обвиняема твърди, че няма нищо общо с убийството.

“Дървеници смучат кръвта ми, тровят ме, спя, ям и живея с хлебарки.От ареста вероятно се излиза с ковчег. Не обръщат внимание. Има опасност това да доведе до трайни увреждания и тогава няма да мога да ви съдействам, особено ако изляза в ковчег”. По рано днес с тези думи тя настоя пред Софийския апелативен съд да излезе от ареста.

Пеева, която през 2021 г. е била кандидат за депутат от листата на ПП, беше задържана в края на януари по обвинение, че заедно с майка си Красимира Трифонова са удушили нейния съпруг в автомобила му.

Колата с тялото на убития Пейо Пеев бе открит опожарен в гориста местност край Витоша.

След убийството Велико Минков, бивш депутат от ПП, обяви пред медиите, че той всъщност е баща на едното дете на Пеева, но тя се оженила за убития Пеев, за да ги припознае. 

Пред съда във вторник Пеева обяви, че самопризнанията ѝ след ареста са били изтръгнати насила и, че била невинна.

“Бих желала да добавя, уважаеми апелативни съдии, стресът и напрежението са огромни. Със сърце съкрушено, определението на СГС не е правилно. Допуснати са процесуални нарушения. СГС наруши правила и се съсредоточава само върху видеотехническата експертиза, която считам, че не доказва, че съм извършила престъплението. С покойния ми съпруг Пейо Пеев имахме динамична връзка, често придружена с нехармония. Отношенията ни често бяха повод за заплахи от неговото семейство - за лишаване от наследство. Ние се справяхме, говорихме със спокоен тон, особено пред децата. Винаги намирахме начин. Това са фактите. Противно на тези, които се изнасят в медиите от негови близки, които не фигурираха", каза Габриела Пеева пред съда.

Пуснаха под домашен арест Габриела Пеева, обвинена в убийството на съпруга си