Варненският апелативен съд определи домашен арест за обвинен в наркоразпространение. Иван бе задържан при полицейска операция миналата седмица заедно с още два души. При обиски на жилища и автомобили бяха иззети общо 50 грама кокаин, 338 грама хероин, 55 грама метамфетамин, близо 2 грама хашиш, електронни везни и голяма сума пари. Иван бе арестуван с  друг обвиняем в автомобил. В якето му бе открита кутия с пакетчета с над 5 грама кокаин.

Обвиняемият отрича да е придобивал и държал дрогата и няма обяснение как тя е попаднала у него. Адвокатът му изтъкна, че Иван има две малолетни деца, работи и досега не е осъждан.

Според съда има основания да се подозира, че Иван е извършил престъплението, за което е обвинен. Личността на обвиняемия обаче не разкрива опасност да се укрие, тъй като Иван има чисто съдебно минало, работи на едно и също място от дълги години, има добри характеристични данни и полага грижи за децата си.

Зад решетките обаче остава 23-годишният Радослав С., който е обвинен в притежание на над 600 грама марихуана, кокаин и метаамфетамин. Той бе задържан в началото на април. Адвокатите му заявиха, че наркотиците не са на Радослав и обоснованото предположение почива единствено на заявеното от неговия  съпроцесник. Според съда доказателствата и свидетелските показания, правят подозрението на прокуратурата обосновано. Освен това Радослав вече е осъждан за притежание на наркотици.