Високотехнологична наркооранжерия е открита в рамките на полицейска спецоперация във варненско село. Акцията е реализирана вчера в с. Млада гвардия, община Ветрино съобщиха от МВР.

При предприети процесуално-следствени действия в двора на бивша птицеферма в селото е открито хале, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са над 900 растения, достигнали различен стадий на развитие, високо технологично оборудване, суха тревиста маса и материали за отглеждането им.

В хода на операцията криминалистите установили и противозаконно отнет автомобил  „Порше 911“. Кражбата е заявена на 31 август от собственика му в София. При огледа е изяснено, че върху идентификационните номера на колата е извършена интервенция.

Във връзка със случая е задържан 33-годишен варненец, ползвател на имота. Събраните до момента доказателства сочат, че той е развивал дейността и е съпричастен към отглеждането и разпространението на забранената субстанция. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност. Предстои задържането му да бъде удължено до 72 часа, както и внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, съобщиха от Окръжна прокуратура - Варна.

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава.