
На гости на Ники Кънчев е предприемачът Кирил Петков, който разказва повече за производството на уникален продукт на базата на българската млечно кисела бактерия и извлечен от планинско кокиче.
Продуктът "ПроВиотик" вече се продава на „Пето авеню“ в Ню Йорк, а световноизвестната телевизионна водеща Опра Уинфри го препоръчва на цяла Америка.
Даже и топтенисистът Новак Джокович е клиент на Провиотик и на последния US OPEN турнир миналото лято го е взимал всеки ден от състезанието.
Кирил Петков, екип от учени на Софийския университет и професор Мария Стефанова-Контратенко, откриват уникална по рода си полезна бактерия, която се бори с вредните микроорганизми в човешкото тяло. Петков е икономист, завършил в Харвард, предприемач, преподавател в Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ.
Пробиотиците са открити за науката от руския учен Илия Мечников в началото на 20-ти век. Но откритието на българската бактерия за кисело мляко е направено от Стамен Григоров.
Интересното е, че Григоров е можел да нарече тази бактерия на собственото си име като откривател, но вместо това той избира името на страната ни и така тази бактерия се знае из целия свят като като Lactobacillus bulgaricus.
"ПроВиотик" е нов и иновативен пробиотик, който е извлечен от цвят на кокиче и отгледан в сок от био зеленчуци. Щамът GLB44, на основата на който се произвежда "ПроВиотик", е един от над 300-те щама на Лактобацилус булгарикус - българската млечнокисела бактерия, известна в цял свят и доказала от векове своите здравословни и напълно безвредни свойства.
Нобеловият лауреат по медицина Бери Маршал, откривател на бактерията, предизвикваща язва, се е заразил с бактерията Хеликобактер пилори, за да тества върху себе си ефектът на българския "ПроВиотик" от кокиче. Според различни данни с Хеликобактер пилори са заразени около 50% на населението, но тя предизвиква гастрит или язва при отслабване на имунитета.
Чуйте повече ла лечебните свойства на "ПроВиотик":