Проучване на университета „Тулейн“ в Ню Орлиънс установява, че хората, които пият кафе сутрин, са с по-нисък риск от смърт от сърдечносъдови заболявания и с по-нисък риск от смъртност в сравнение с потребителите на кафе през целия ден.

Unsplash

Изследователите твърдят, че по-големите количества консумирано кафе са „значително“ свързани с по-нисък риск от смърт, но само сред хората, които пият кафе сутрин, в сравнение с тези, които пият кафе през целия ден.

Дарик

Анализът на консумацията на кафе от 40 000 възрастни установи, че вероятността за смърт на хората, които пият кафе сутрин, е с 16% по-малка в сравнение с тези, които не пият кафе, и с 31% по-малка в сравнение с тези, които са починали от сърдечни заболявания.

Въпреки че изследването не може да докаже дали кафето е единствената причина, изследователите смятат, че пиенето на кафе по-късно през деня може да наруши вътрешния часовник на тялото на човека.

Unsplash