Възможно е временно затруднение на движението по автомагистрала „Хемус“ в района на тунела „Топли дол“ посока към София, съобщиха от Пътна полиция. Причината за това са предстоящи протестни действия между 11 и 13 часа. 

Предприети са мерки за организация на движението в участъка в посочените часове, добавят от МВР.

Mediapool припомня, че работещи в агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) излизат на протест с искане за по-високи заплати. Те ще затворят движението по магистрала "Хемус" преди тунел "Топли дол" в 11 часа днес, съобщиха от синдикат "Пътно дело" към КНСБ.

Протестът е под надслов "Достоен труд - достойно заплащане".

Работещите в пътната агенция настояват за увеличение на заплатите с 20 процента. За това са необходими малко над 17 млн. лева, които да бъдат заложени в Бюджет 2024. Служителите в АПИ са 2417.

Ръководството на синдикат "Пътно дело" - КНСБ и служителите на АПИ са изпратили декларация до министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, до министъра на финансите Асен Василев, както и до председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов.

Увеличаването на заплатите ще бъде израз на професионалното признание към усилията и ангажимента на нашия трудов колектив, ще подкрепи мотивацията на служителите и ще способства за подобрение на общата работна атмосфера, пише в декларацията.

Ако не постигнат исканията за увеличаване на заплатите, от синдиката предупреждават, че са готови на стачка.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм