Общо 168 машини са почиствали снега в София през нощта, съобщиха от Столична община. В града са извършени обработки със смеси срещу заледяване във връзка с валежите от сняг и минусовите температури. Машините са работили на територията на Столична община във всички райони на града по трасетата на градския транспорт, стръмни участъци, мостове, основни улици в районите. Продължават обработки в районите Лозенец, Студентски, Кремиковци, Панчарево, Триадица, Младост, Витоша, Овча купел, Подуяне, Слатина и др. , става известно още от съобщението на общината.

Градският транспорт се движи при зимни условия по обичайните си маршрути. 

Екипите на Столичен инспекторат следят обстановката и контролират дейността на почистващите фирми. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ извършват обходи в града. 

От Столична община напомнят на шофьорите да карат с автомобили, подготвени за движение при зимни условия, както и със съобразена скорост. 

От НИМХ издадоха предупреждение от първа степен - жълт код, за ниски температури в цялата страна и за силен север-североизточен вятър с пориви до 20 метра в секунда в Източна България.

Във вторник, 9 януари, времето ще се задържи облачно, но валежите ще отслабнат. В Източна България и в крайните южни райони валежите още сутринта, а след обяд - навсякъде ще спрат. С умерен, в Източна България силен вятър от север-североизток, застудяването ще продължи и към 14:00 ч. температурите в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 5 и 0 градуса. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм