Протест под надслов "Европейски съюз, отвори си очите за шкафчето" организираха от ПП АБВ тази вечер. В 18:00ч. около 30 човека се събраха пред сградата на Европейската комисия на ул. Раковска в центъра на София.

От импровизираната трибуна на протеста говориха представители на политическата партия, сред тях бяха лидерът на АБВ Румен Петков и лидерът на АБВ младежи Пламена Заячка.

Протест на полицаи пред Народното събрание

С изказванията си те обвиниха управляващите политици в корупция и поискаха техните оставки. Събралите се протестиращи бяха малко на брой и не блокираха движението по столичния булевард, след края на демонстрацията те поеха на шествие към Съдебната палата. В края на изказванията бе прочетен призив за протест тази събота:

"Ние сме български граждани, които повече от 4 месеца са по улиците и площадите на нашата страна с ясното и безапелационно искане за оставка на правителството с министър-председател Бойко Борисов, както и оставка на главния прокурор Иван Гешев. Призоваваме да застанете редом с нас в обща борба срещу простотията, простащината, алчността и безхаберието в управлението. Бъдете с нас на 21.11 от 17:00 ч. на площад "Народно събрание" пред сградата на парламента с девиза "Съединението прави силата" на всенароден митинг-протест под мотото "единни ще победим" за да поискаме и да плучим оставката на правителството на Борисов.", заявиха протестиращите.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук