“Еврото е смърт за българската икономика, обезценяват се доходите и спестяванията, защото то ликвидира остатъчната българска независимост и защото на практика унищожава независимото финансово положение на България”. Това заяви за БГНЕС лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Няма нищо скрито и не бездействаме за еврото, заяви Пеканов

Партията организира протест срещу въвеждането на еврото, и с искане за запазване на българския лев. Протестът се провежда пред Народното събрание.

Снимка: БГНЕС

“Огромното мнозинство в България е против въвеждането на еврото, а това което се случва в момента, е против волята на българите - нас ни анексират”, заяви още Костадинов.

АНКЕТА: „За“ или „Против“ въвеждането на еврото в България

"Сега сме пред парламента, след малко отиваме пред сградата на ЕК, ако трябва и в Брюксел ще отидем, за да заявим ясно, че България няма да загуби своята независимост, тя няма да допусне да бъде анексирана и някой друг да взема решения вместо нас. 45 години решенията бяха взимани от Москва вместо нас, не искаме сега да бъдат взимани в Брюксел”, уточни още той.

Съпартиецът му Стоян Таслаков пък коментира, че не трябва страната ни да влиза в Еврозоната. “Преди седмици показахме доклад на БНБ, който не беше официално потвърден, но се доказа, че еврото носи само рискове и заплахи. Опасностите за икономиката са много и най-вероятно това ще е смърт за икономиката ни”, заяви още Таслаков.

Снимка: БГНЕС

Протестиращият Чавдар Андреев пък подчерта, че българският лев е една от най-стабилните валути. “Моята практика, но и на мои близки хора, които са били в чужбина, знаят, че след влизането на еврото в техните държави народът е обеднял”, отбеляза той.

За да се информираме за еврото: Пускат телефонна линия и евромобил

"Възраждане" и симпатизанти на партията протестират с табели “Не на еврото! ЕЦБ, ние избираме лева, ние избираме българския суверенитет”!

Към момента протестът се провежда мирно.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм