Сигнали за пропаднала къща и част от улица са получени през последното денонощие в Смолянско вследствие на проливните дъждове през последните дни, информира областният управител Стефан Сабрутев.

Има два сигнала за бедствие, единият е на територията на община Девин и се касае за пропаднала къща. Подаден е сигнал на 112 и сега предстои установяване на щетите. Другият сигнал се отнася за община Неделино, за пропаднала улица. Няма данни за бедстващи хора“.

Застудяване и сняг през новата седмица

Според кмета на Община Девин Здравко Иванов, става въпрос за необитаема къща, която се намира в кв. Настан и има издадено предписание за премахването й. В момента се сформира комисия, която ще направи нов оглед.

Улицата в Неделино е частично пропаднала, но по-големите притеснения в родопския град са заради появило се ново свлачище, което застрашава две жилищни сгради, информира Боян Кехайов – кмет на Община Неделино. Той вече е направил първите стъпки, с които е поискал оглед от специалисти на място.

Над 10 см. нова снежна покривка в Родопите

Според Сабрутев в Областна администрация – Смолян не са постъпвали сигнали за проблеми на територията на Община Златоград.

Решен е проблемът и с електричеството на територията на община Баните, където имаше частични прекъсвания заради бурния вятър през изминалата седмица, уверява ни още областният управител на Смолян. Постепенно обстановката се нормализира и нивата на реките и язовирите в региона спадат.

Кметът на Враца: Бедственото положение ще бъде отменено още днес

През почивните дни екипи на регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян са се отзовали на девет повиквания, като между тях има и за съдействие на закъсали автомобили в района на Пампорово.

На сигнали за паднали камъни и свличане на земна маса са реагирали тази нощ дежурни екипи на Областно пътно управление в Смолян. Те са били за пътните отсечки Настан - Грохотно и Бостина – Левочево. Разчистени са и появилите се вчера свлачища по направленията Соколовци – Момчиловци и Малка Арда – Баните.

Валежи от градушка, дъжд и сняг в Смолянско

Последното обаче са активизира периодично, заради което движението на моторни превозни средства в района на свлеклата се скална маса се извършва в едното платно.

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Пътните настилки в региона са мокри, на места заснежени, но обработени и проходими. Няма въведени ограничения, информират още от дежурната част на пътната служба в Смолян. Температурите са положителни, като преваляванията тази сутрин са предимно от дъжд.

Новините от Смолян