Валежи от градушка, дъжд и сняг има на територията на област Смолян. Времето е изключително динамично, като духа и вятър. Почти на всякъде вали силен дъжд, като в района на Рудозем има данни за краткотрайна градушка, като на места всичко е побеляло. Дъжд, градушка и сняг се редуват в курорта Пампорово, по данни на Планинската спасителна служба .

„Валежи и вятър. Условията не са подходящи за туризъм. Температурата е около нула градуса“, добавиха от спасителната служба в зимния курорт.

В цялата област валежите са придружени и с гръмотевици. 

Заради лошите метеорологични условия затвориха ски зоната  в Пампорово, става ясно от съобщение на сайта на „Пампорово“ АД. 

На този етап няма проблеми и по предвижването на моторни превозни средства по републиканската пътна мрежа в Смолянско, информират от областно пътно управление. 

В района на Доспат, Лясково и проходите „Превала“  и „Пампорово“ има валежи от сняг, но няма заснежени пътни артерии. Очаква се обаче влошаване, тъй като прогнозите са за интензивни валежи и понижаване на температурите. От дежурната част на пътната служба в Смолян, апелират водачите да тръгват подготвени за зимни условия на път и да се съобразяват с пътната обстановка.

На този етап няма постъпили сигнали, свързани с усложнената обстнавока в региона, информират от Областна администрация.