Недоволство срещнаха в Добрич промените в обществения транспорт, който от 1 юни е поверен изцяло на общинското дружество „Градски транспорт“ като вътрешен оператор. Граждани се оплакаха, че вчера са пътували до депото, за да си купят месечни карти, но са били изненадани от работното време на гишето и не са успели да се снабдят с превозните документи, които бяха широко разгласени като удобства, които се въвеждат за първи път от 30 години – месечни карти с различни цени за социалните групи. Те засега се продават само на две места в града – депо и спирка „Тракийски“, като се оказа, че да се купят е можело само на 30 и 31 май и 1 юни.

По този повод, снощи от Община Добрич излязоха с обръщение, че се стараят да „синхронизират всички действащи разписания с необходимото реално време на придвижване на големите автобуси от начална до крайна спирка, което ще доведе до промяна на маршрутните разписания“.

Месечни карти продължават да се продават от 8.00 до 17.00 ч. на депо - на ул. „Войвода Димитър Калъчлията“, където са крайните спирки на автобусни линии с номера 111, 124 и 201.