Дейностите по първото за годината косене на тревните площи във Варна вървях по график. Това докладваха на оперативката днес кметовете на петте района в града.

В район „Одесос“ голяма част от терените са окосени. В навечерието на Великденските празници с приоритет ще се работи около храмовете и централните градинки, подчерта кметът Емилия Христова.

В район „Приморски“ вече са изкосени над 150 дка тревни площи, а 716 дка са окосените терени в район „Младост“.

Пролетната коситба в район „Владислав Варненчик“ е в разгара си, посочи кметът Николай Костадинов. Поради зачестилите сигнали на граждани за места с прекомерно избуяла трева след дъждовете той поиска темповете на работа и броят на косачите в района да бъдат увеличени.

В  „Аспарухово“ районът и паркът са изкосени и по график следва косене на квартал „Галата“, увери кметът Ивайло Маринов.

Паралелно тече и планова обработка на терените срещу кърлежи, докладваха още кметовете. 

Шест фирми са ангажирани с пролетното косене на зелените площи във Варна. Две фирми работят в най-големия варненския район „Приморски“, като едната от тях обслужва и район „Вл. Варненчик“. Две фирми извършват дейностите по косене в централния район „Одесос“ и по една фирма в районите „Младост“ и „Аспарухово“.

Тревните площи във всички райони са 4353 дка. Те включват градски градинки, междублокови пространства и зелени площи в разделителните ивици на булевардите и централните улици.