Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда  обвинителен акт спрямо 31-годишния Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов в Цалапица.  

Разследването по досъдебното производство е приключило в законоустановения срок, като са извършени всички необходими действия и са събрани доказателства за разкриване на обективната истина, съобщиха от държавното обвинение.

Соченият за извършител на жестокото убийство от юли, 2023 година, се яви като свидетел в процеса срещу близнаците Динкови, обвинени в укривателство. Тогава той разказа пред съда, че само той е нанесъл удари по тялото на загиналия младеж.

Във фаталната вечер Рангел Бизюрев и двамата братя Борислав и Валентин били заедно. Тогава се получила информация, че Димитър обиждал Рангел пред други хора.

Бизюрев помолил единия от братята да му уреди среща с Димитър. Когато се видели, се сбили.

Според обвинения в тежкото убийство, той е нанесъл четири удара, но само в торса на Митко. След единия от тях, който е бил в корема, последва и блъскане в гърдите, при което 24-годишният младеж се удря в дърво отзад, пада на земята и казва “Спри, много лошо ме удари".

Рангел и близнака си тръгват, но малко по-късно се връщат и виждат безжизнения Димитър на земята.

След това по съвет на Борислав, Рангел изкарва картата от телефона на убития младеж и я изхвърля заедно с апарата.

Слагат тялото на 24-годишния Димитър в багажника на колата на близнака и отиват на мястото, където го заравят. Кирка и лопата носи другият брат. Отгоре насипват строителни отпадъци, а на следващия ден отиват на море.

Версиите на близнаците и обвиненият в убийството за случилото се обаче се различават.

Според специалистите на детектора на лъжата, които са разпитали братята, те не са издържали теста. Апаратът е отчел лъжа при думите на Борислав, че не е удрял Димитър. При свалянето на тялото на младежа от колата той е изхъркал, а двамата се опитали да го свестят с шамари.

Другият близнак е помагал в копаенето на дупката, където заравят тялото на убития младеж.

Бизюрев е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.