„Години наред местната организацията на БСП във Варна е окупирана от хора, чиято единствена цел е да реализират собствените си амбиции. През последните седмици лъсна истинската им същност. Ние се представихме достойно, но не постигнахме целите си, заради „приятелския огън“ отвътре”. Това заяви кандидатът на социалистите за кмет на Варна проф. Анелия Клисарова

В разпространена до медиите официална позиция проф. Клисарова посочва, че макар и болезнено, това предателство е полезно за БСП. Тя изрази увереност, че сега далеч по-трезво варненските социалисти ще подредят редиците си.

Окончателно: Варна на балотаж в неделя

На провелите се в неделя избори за кмет на Варна проф. Анелия Клисарова остана на трето място. За нея гласуваха 14 156 жители на общината, което е 14,1 % от валидните гласове.

Ето и пълният текст на изявлението:

„Скъпи приятели, варненци, искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха в местни избори '2019! През целия си досегашен живот, в професионалното и в личностното си развитие, съм разчитала винаги на труда и усилията си. Така разбирам и работата за обществото - труд и почтеност. 

За съжаление, отдавна борбата за местната власт е повече сговор между отделни фактори, отколкото кампания, послания и личности. Години наред, местната организацията на БСП във Варна, е окупирана от хора, чиято единствена цел е да реализират собствените си амбиции. През последните седмици лъсна истинската им същност. Ние се представихме достойно, но не постигнахме целите си, заради „приятелския огън“ отвътре. Това не е предателство към мен, а към партията и каузата. Макар и болезнено обаче, това предателство е полезно за БСП. Вярвам, че сега далеч по-трезво ще подредим редиците си”.